Beszámoló: I Spanyol Nyelvi Olimpia

2024.05.03.
Beszámoló: I Spanyol Nyelvi Olimpia

2024. április 13-án, a budapesti Cervantes Intézetben került sor az I. Spanyol Nyelvi Olimpia záró szakaszára, ahol 6 egyetem (ELTE, Szegedi Tudományegyetem, Pázmány Péter Katolikus Egyetem, BME, Corvinus Egyetem és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem) 17 résztvevője töltött el egy remek délutánt, miközben próbára tették spanyol tudásukat.

A rendezvény nem is sikerülhetett volna jobban, hiszen remek szervezőcsapatunk volt, a résztvevők pedig lelkesedéssel vetették bele magukat a versenybe. A "La palabra del día" és a "Deletrados" elődöntőjében két csoportra oszlottak a versenyzők, és mindenkettőből csak a két legjobb vett részt a döntő fázisban, míg a "Password"-ben minden pár közvetlenül a díjakért versengett.

Végül a következő egyetemi hallgatók végeztek a legjobb eredménnyel:

La palabra del día:

  1. Kovács Donát (Szeged)
  2. Pátkai Eszter (ELTE)
  3. Mádi Olivér (Szeged)

Deletreados:

  1. Pátkai Eszter (ELTE)
  2. González Miren (Pázmány)
  3. Komlósi Dorottya (ELTE)

Password:

  1. Pátkai Eszter y Komlósi Dorottya (ELTE)
  2. Mádi Olivér y Kovács Donát (Szeged)
  3. Madarassy Zóra y Mucsi Erszébet (Pázmány)

Emellett a döntőbe jutott versenyzők számára megrendezett sorsoláson Sebestény Dániel (BME) és Fancsali Boglárka (Corvinus) a Libra könyvesbolt utalványát szerezte meg, Vásquez González Selene (Universidad Nacional de Servicios Públicos) a Pata Negra utalványát, míg Bóros Júlia (Corvinus) és Horváth Marcell (BME) a Sonora mikrokiadó ajándékának örülhetett.

A rendezvény szervezői gratulálnak a versenyek és a sorsolás nyerteseinek, és nagyon köszönik a részvételt az egyetemi oktatóknak és hallgatóknak, akik úgy döntöttek, hogy idejüket a spanyol nyelv tanítására vagy tanulására fordítják. Emellett szeretnék megköszönni a szponzorok és együttműködők (Spanyolország Budapesti Nagykövetsége és Oktatási Irodája, Budapesti Cervantes Intézet, Horányi Mátyás Alapítvány, Sonora Kiadó, Pata Negra éttermek, Kultúrtapas, ilovecookies) támogatását és bizalmát is, akik nélkül mindez nem lett volna lehetséges, a főszervező pedig szeretné megragadni az alkalmat, hogy elismerje a rendezvény szervezőcsapatának a munkáját, hiszen elkötelezettségük szintén kulcsfontosságú volt a verseny zökkenőmentes lebonyolításában.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a következő Olimpián!


Az esemény főszervezője,
Daniel Castillo Sanjuán
 

Olimpíadas 2024

Olimpíadas 2024

0

/

0

0

/

0