Tanszékünk folyóirata, a Lejana bekerült a Scopus adatbázisba

2023.04.12.
Tanszékünk folyóirata, a Lejana bekerült a Scopus adatbázisba

Örömmel adunk hírt róla, hogy a Scopus Content Selection & Advisory Board (CSAB) elfogadta a LEJANA. Revista Crítica de Narrativa Breve című folyóirat jelentkezését a Scopus adatbázisba, és megkezdik az indexálását! A Scopus az Elsevier kiadó bibliográfiai adatbázisa, amely tudománymetriai kutatások és szakirodalom keresésére egyaránt alkalmas.

Lejana az ELTE BTK Spanyol Nyelvi és Irodalmi Tanszéke által kiadott folyóirat, amely 2010 óta jelenik meg, és a spanyol nyelvterület kisprózai alkotásairól készült tudományos cikkeket publikál spanyol és angol nyelven. 

A nemzetközi folyóirat – melynek szerzői főként külföldi, a spanyol nyelvű irodalmakkal foglalkozó kutatók – az utóbbi időben egy-egy téma köré szerveződő monografikus számok publikálását tűzte ki célul. Minden tanulmányhoz spanyol és angol nyelvű összefoglaló készül, mindkét nyelven tárgyszavakkal. A folyóirat szabadon elérhető, az open access elvei szerint működik. A Lejana-t indexálja a Latindex, REDIB, ROADDOAJERIHPLUSDialnetMATARKASherpa Romeo. A folyóirat cikkeinek archivált változata elérhető az ELTE EDIT oldalán. A Lejana 2023-ban az "MTMT minősített folyóirat" címet is elnyerte.