Erasmus+ jelentkezés - tanácsok

2023.02.28.
Erasmus+ jelentkezés - tanácsok

Most, hogy közeledik a leadási határidő, ismételten felhívnám a pályázni szándékozók figyelmét pár fontos dologra.

  1. Mindenki három olyan egyetemet jelöljön meg, ahol egy tanulmányi szempontból hasznos félévet tudna eltölteni. Ha valaki kevesebb intézményt jelöl meg, azzal adott esetben a saját kijutási esélyeit csökkenti. Érdemes olyan intézményt is megadni, amit vélhetőleg kevesebben választanak.
  1. Gondolják át alaposan a tanulmányi terveiket. Ha az ekvivalencia adatbázis nem tartalmazza a teljesíteni kívánt tárgyakat, nézzék meg a kiszemelt egyetemek megfelelő képzését, szükség esetén olvassák el a tantárgyleírásokat. (Hogy ezt megkönnyítsem, a tanszéki  honlap Nemzetközi kapcsolataink c. oldalán összeszedtem és belinkeltem a partneregyetemeink képzéseit, pár helyre ekvivalencia-listákat is feltöltöttem.) Ha nem biztosak benne, hogy két tárgy megfeleltethető-e egymásnak, forduljanak hozzám.
  1. Pályázatuk véglegesítése előtt gondosan tanulmányozzák át a tájékoztatókat, nehogy valamilyen komoly formai vagy tartalmi hiba, hiányosság miatt pontokat veszítsenek, rosszabb esetben elutasításra kerüljön a jelentkezésük. Ne hagyják utolsó pillanatra a pályázat összeállítását, kétely esetén kérjék a segítségemet.

 

BPP