A Tanszék

A Tanszék

Kit látunk szívesen az ELTE BTK spanyol szakán?

Kit látunk szívesen az ELTE BTK spanyol szakán?

Azok jelentkezését várjuk, akik sikerrel letették az emelt szintű érettségit spanyol nyelvből, továbbá érdeklődnek a spanyol nyelvterület nyelvi sajátosságai, történelme, irodalma, kultúrája, művészete iránt, esetleg oktatni szeretnék a nyelvet.

A képzés során alkalmuk lesz nyelvi szintjük emelésére, ugyanakkor rengeteg ismerettel gazdagodhatnak a hispán kultúrát illetően. A hagyományos bölcsész irányultság mellett azok is megtalálhatják számításukat, akiket például a későbbiekben a kulturális intézmények, a tömegkommunikációs eszközök, az államigazgatás, a kulturális kapcsolatok, titkársági feladatok ellátása, az idegenforgalom, a fordítás, az írás vagy éppen a szerkesztés érdekel.

Mindezek sikeres megvalósításához és a biztos alapokon nyugvó szaktudás megszerzéséhez azonban az alapozó BA diploma megszerzése után a megfelelő MA szintű szakdiploma megszerzését javasoljuk, amelyek után doktori (PhD) tanulmányokra lehet jelentkezni.

Képzéseinkről ezen az oldalon találhatók további információk: 

 

Képzéseink iránt érdeklődők figyelmébe ajánljuk az ELTE BTK Nyitott Tanterem előadás-sorozatának spanyol nyelvű epizódját, melyben a felfedezések korának izgalmas kultúrtörténeti, irodalmi és fordítástudományi vonatkozásaival ismerkedhetnek meg. Hogyan reagáltak a spanyol hódítók, amikor az Újvilág földjére léptek? Mit olvasott Kolumbusz, és mi miért olvashatjuk irodalmi műként az útinaplóját? Miért olyan különlegesek a felfedezések korában készült térképek? Miért szerepelnek szörnyek az Amerikáról készült első ábrázolásokon? Mindez kiderül tanszékünk habilitált docense, Kutasy Mercédesz előadásából.