A Tanszék

A Tanszék

Kit látunk szívesen az ELTE BTK spanyol szakán?

Kit látunk szívesen az ELTE BTK spanyol szakán?

Azok jelentkezését várjuk, akik sikerrel letették a közép vagy az emelt szintű érettségit spanyol nyelvből, továbbá érdeklődnek a spanyol nyelvterület nyelvi sajátosságai, történelme, irodalma, kultúrája, művészete iránt, esetleg oktatni szeretnék a nyelvet.

A képzés során alkalmuk lesz nyelvi szintjük emelésére, ugyanakkor rengeteg ismerettel gazdagodhatnak a hispán kultúrát illetően. A hagyományos bölcsész irányultság mellett azok is megtalálhatják számításukat, akiket például a későbbiekben a kulturális intézmények, a tömegkommunikációs eszközök, az államigazgatás, a kulturális kapcsolatok, titkársági feladatok ellátása, az idegenforgalom, a fordítás, az írás vagy éppen a szerkesztés érdekel.

Mindezek sikeres megvalósításához és a biztos alapokon nyugvó szaktudás megszerzéséhez azonban az alapozó BA diploma megszerzése után a megfelelő MA szintű szakdiploma megszerzését javasoljuk, amelyek után doktori (PhD) tanulmányokra lehet jelentkezni.

Képzéseinkről ezen az oldalon találhatók további információk: 

 

Képzéseink iránt érdeklődők figyelmébe ajánljuk az ELTE BTK Nyitott Tanterem előadás-sorozatának spanyol nyelvű epizódját, melyben a felfedezések korának izgalmas kultúrtörténeti, irodalmi és fordítástudományi vonatkozásaival ismerkedhetnek meg. Hogyan reagáltak a spanyol hódítók, amikor az Újvilág földjére léptek? Mit olvasott Kolumbusz, és mi miért olvashatjuk irodalmi műként az útinaplóját? Miért olyan különlegesek a felfedezések korában készült térképek? Miért szerepelnek szörnyek az Amerikáról készült első ábrázolásokon? Mindez kiderül tanszékünk habilitált docense, Kutasy Mercédesz előadásából.