Spanyol diszciplináris minor

A Spanyol Tanszék nem indít külön minoros csoportokat és felzárkóztató nyelvórákat, ezért a minor szakirányra való jelentkezéshez elvárjuk a legalább középfokú (B2-es szintű) nyelvtudást. A nyelvi kurzusokon és vizsgákon az alapszakos követelmény vonatkozik az összes hallgatóra.

Az első év szemináriumain általában nagy létszámúak a csoportok, ezért kizárólag azoknak tudjuk biztosítani az ezeken való részvételt, akiknek a szintfelmérő beszélgetés eredménye alapján a Tanszék javasolja a szak elkezdését.

A fentiek miatt minden reménybeli minorost nyomatékosan kérünk, hogy a szintfelmérő előtt ne jelentkezzen fel a szemináriumokra. A BA-s és OT-s halgatók értelemszerűen előnyt élveznek, ezért a létszámkorlát miatt kizárólag azoknak a külsős hallgatóknak tudunk férőhelyet biztosítani, akiknek a Tanszék a meghallgatás alapján javasolja a minoros képzés megkezdését (kb. 10-15 fő maximum).

A szintfelmérő eredménye alapján javaslatot teszünk a jelentkezőnek a minor szak felvételével kapcsolatban, és a megkívánt szintet teljesítők számára igyekszünk helyet keresni valamelyik, már meghirdetett kurzuson.

A létszámkorlát nem vonatkozik az előadásokra, ezek szabadon felvehetők, és sikeres teljesítés esetén természetesen a későbbiekben elismertethetők.

Minden tanév első hetében (szeptember elején) egyetlen alkalommal szintfelmérő beszélgetést tartunk, amelyet legkésőbb nyár elején meghirdetünk a Spanyol Tanszék, a Bölcsészkar honlapján, valamint a Neptunon. A szintfelmérő beszélgetés nem pótolható és nem ismételhető meg ugyanabban a tanévben.

Javasoljuk, hogy az érdeklődők jelenkezzenek online az alábbi űrlap kitöltésével:

https://espanol.elte.hu/minoros_szintfelmero

Ha esetleg a "SAJNOS HIBA TÖRTÉNT!" üzenetet kapják, nyugodtan hagyják figyelmen kívül, a rendszer így is rögzíti a jelentkezéseket. 

Fontos, hogy a hallgató a megfelelő (alapszakos kódon) vegye fel a tantárgyakat, ellenkező esetben ugyanis gondok adódhatnak a szakirányválasztáskor.

Az alapvizsga teljesítése után a hallgató megjelölheti a spanyol szakirányt a Neptun megfelelő oldalán, ennek elfogadása esetén válik hivatalossá az illető spanyol minor szakos státusa.

A spanyol minoros hallgató nyelvi fejlődéséről írásbeli és szóbeli vizsga keretében ad számot nemcsak az alapvizsgán, hanem a harmadik év végén esedékes záróvizsgán is. Ez utóbbin szakmai ismereteiről is bizonyságot tesz az alább megadott tételsor alapján.

Minden tanév elején (általában a regisztrációs héten) minoros tájékoztatót tartunk (ennek időpontjáról időben értesítést kapnak), ekkor élőszóban tudunk válaszolni a felmerülő kérdésekre.

Ha a kari vagy a tanszéki dokumentumok áttanulmányozása után is maradnak kérdéseik, forduljanak a minor szak felelőséhez.

Jelentkezés a szintfelmérő beszélgetésre (online)

Jelentkezési lap a szintfelmérő beszélgetésre (nyomtatható változat)

Minoros szintfelmérő jelentkezés Méret
Minoros szintfelmérő jelentkezés Méret
Minoros jelentkezési lap 96.23 KB

Tanegységlista

Alapvizsga / Reválida

Letöltés Méret
Letöltés Méret
Reválida: descripción 207.24 KB
Reválida: modelo 98.5 KB
Reválida: artículos obligatorios 12.09 KB
Reválida: audio 1 6.6 MB
Reválida: audio 2 6.5 MB

Záróvizsga tételek

Cím Létrehozva Méret
Cím Létrehozva Méret
Záróvizsga: tételek (minor) 2020.10.22. 101.76 KB